Om meg

Stolt Oslo-jente med foreldre fra Pakistan. Forfatter av ungdomsboken Fra Oslo til Lahore  og Skitten Snø. Jeg har også skrevet et lite stykke norsk innvandringshistorie  “Tilbakeblikk – Da pakistanerne kom til Norge” (PAX 2009)  og var medredaktør og bidragsyter for boka “Utilslørt – Muslimske råtekster” (Aschehoug 2011).

Er to-barnsmor, har tidligere jobbet som journalist i mange år, var initiativtager for det første flerkulturelle ungdomsbladet i Norge , X-plosiv  1995-98. Sjefredaktør for nettmagasinet X-plosiv2007- 2009.

Skriver og holder foredrag. Er lidenskapelig engasjert i temaer som berører tilhørighet, identitet, kultur og historie. Uhelbredlig optimist som tror alt er mulig inntil det motsatte er bevist.

ENGLISH

Mahmona Khan was born in Oslo in 1973. Khans parents migrated from Pakistan in the 70s. She finished her author studies with the Norwegian Childrens Book Institute in 2009 and was prior to this the Editor of Norway largest minority ethnic focussed web magazine X-plosiv.no (2007-2010).
Khan is a social commentator, lecturer and author. She has worked as a

journalist and writer for many years.

Bibliography:

Fra Oslo til Lahore (2013 Aschehoug)

Skitten Snø (Aschehoug 2011)

Utilslørt – Muslimske Råtekster (Aschehoug 2011)

Tilbakeblikk – Da pakistanerne kom til Norge (Pax 2009)

Sources :

http://www.mahmonakhan.no

http://northernchowk.com

Wikipedia:

http://no.wikipedia.org/wiki/Mahmona_Khan

7 responses to “Om meg

 1. Jeg blir så GLAD av å lese bloggen din. Så mye håp og vilje til å se muligheter uten å se vekk fra problemene. Slike jenter det vil gamle Norge ha.

 2. Takk for hyggelige ord:-)

 3. Imran

  Hyggelig å se andre mennesker som tenker som meg og slutter ikke å kjempe mot sin tilhørighet.

 4. helge birkedal

  Jeg ble så opprørt idag,fredag. Jeg leste innlegget ditt i VG. Jeg følte avsky for den persone du var så uheldig å møte. Jeg elsker skrivekunsten din.Og ikke minst Deg so menneske. Je fikk ikke fred i meg. Jeg deler helhjerted dine følelser.Og alle i min omgangskrets det samme. Vi elsker deg alle
  Stå på. Du er så vidunderlig mye skjønnere når du smiler
  Hjertelig hilsen helge birkedal

 5. Håpet bringer oss næmere fremtiden vi ønsker for våre kommende generasjoner:-)

 6. Hei Mahmona! Jeg ble så lei meg da jeg leste innlegget ditt via VG, gråt og gråt. Og enda tristere (og sint) ble jeg av å lese mange av de fryktelige kommentarene. Det som gjør meg tristest, foruten de åpenbare årsakene, er faktisk at du som mamma skal måtte oppleve slikt. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn katastrofale, vonde følelser som går på det vakre urinstinktet som vi mødre innehar. Ikke nødvendigvis på den måten at “Ingen skal få plage mitt lille gullbarn, og jeg skal beskytte h*n mot denne grusomme verden”. Men den fryktelige følelsen man må få når en opplever en situasjon som den du beskriver, den unner jeg ingen.

  Jeg skal lese mer av bloggen din, og ønsker deg og dine alt godt.

 7. jeg elsker boken din skitten snø jeg håper du lager flere lignende bøker den var spennende og trist det var masse følelser med et or den var fantastisk!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s