“Skitten Snø” to år

298620_10150432646290935_1583403461_nDenne uken er det akkurat to år siden jeg debuterte med boken “Skitten Snø”.  Da jeg Skrev den ante jeg ikke hva slags mottakelse den ville få. Jeg var kjempenervøs slik mange forfattere ofte er før en bokutgivelse. Boken fikk mye oppmerksomhet og både gode og mindre gode kritikker. Det som likevel fikk debutanthjertet til å slå fortere var mottaglesen den fikk hos unge lesere. Det er tross alt de jeg skriver for.

I så måte skilte Oslo seg spesielt ut. “Skitten Snø” har vært høyt plassert på bibliotekenes utlånslister og er fortsatt den mest leste kjønnlitterære norske ungdomsboken her i byen. Den ligger faktisk helt i teten med Suzanne Collins, Dødslekene som hele tiden har toppet lista. Boka topper også lista over de mest reserverte bøkene og oppfølgeren “Fra Oslo til Lahore” som kom ut for snaue to måneder siden har begynt å luske seg inn på denne lista nå. Det er vanskelig å si noe om akkurat hvorfor Skitten Snø er populær, men jeg tror tema, spenning, og den ekstradimensjonen karakterenes bakgrunn gir, kan være av betydning. Nå blir det spennende å se hvordan det går med oppfølgeren “Fra Oslo til Lahore”.

20131109_152744

Å jobbe med manus opplevdes uhyre tidkrevende, men også spennende. Her ser dere noen av de permene som inneholder tidligere versjoner før boken endelig kom på plass.

Comments Off on “Skitten Snø” to år

Filed under Uncategorized

Comments are closed.