Die Zeit Gesichte

Min kronikk står nå på trykk i det tyske magasinet “Die Zeit Gesichte”. Jeg var en av fem europeiske muslimer som ble spurt om å dele sitt syn i magasinets temanummer om det å være muslim i Europa. En versjon av kronikken er også publisert i Open Democracy.

Advertisements

3 Comments

Filed under Uncategorized

3 responses to “Die Zeit Gesichte

 1. Julia

  Mahmona:

  Først må jeg si at du skriver veldig bra da 🙂
  Jeg skal forsøke å forklare hva jeg tror folk oppfatter som kjernen i ‘det norske’ i 2012. Det er strebenen etter samfunnet der alle har like rettigheter og muligheter uavhengig av kjønn, rase, religion og legning. Jeg har lest koranen og deler av Bukhari og jeg har debatert med en god del muslimer og jeg kan ikke se at muslimer deler denne strebenen. Den islamske modellen som jeg ser den fører til at foreldre lærer opp sine barn innen en ideologi som for eksempel:

  – ikke tillatter muslimer å gifte seg med ateister, agnostikere, hinduer etcetc
  – setter strengere begrensninger på kvinner som heller ikke får lov å gifte seg med kristne og jøder selv om muslimske menn kan det
  – har en idealstat der det er forbudt for homofile å ha et kjønnsliv

  Punkter som dette er ikke bare uforenlig med norske kjerneverdier….de er motsatte. Selvfølgelig fører demografiske forandringer som øker oppslutningen om slike punkter til frykt.

 2. Du har møtt mange muslimer sier du, men ikke alle. Det er like mange ulike muslimer som det er mennesker, kristne eller jøder. Folk er folk og de tolker religion ulikt, trenger jo ikke å dra langt for å se at verdiene du snakker om også er svært omstridt i konservative religiøse miljøer her i Norge. Jeg etterstreber de samme verdiene som deg uavhengig av hva som tolkes og hvor vi står religiøst. Etter å ha sagt alt dette forstår jeg likevel en del av frykten og skepsisen. Det er naturlig, men ikke nødvendigvis berettiget. Du og jeg er individer som kun representerer oss selv ikke alle med vår etnisk bakgrunn, religion eller ideologi.

  Håper du forstår hva jeg mener.

 3. Julia

  en person er en person og må møtes som det ,,,joda vi er helt enige der 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s